Formula ykkösten uusin kilpailukalenteri on erityisen kivulias toiselle FIA:n alaiselle autoluokalle.

Kestävyyskilpailusarja WECin ja koko moottoriurheilumaailman kruununjalokivi Le Mansin 24 tunnin ajo käydään näillä näkymin ensi vuonna samaan aikaan kun formula ykköset kisaavat ensimmäistä kertaa Azerbaidzanissa.

Aiemmin moni F1-kuljettaja oli ilmaisust suuren halukkuutensa osallistua 24 tunnin kestävyyskisaan. Force India -kuski Nico Hülkenberg puolustaa voittoa tältä vuodelta. Lisäksi ainakin Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo ja Carlos Sainz jr. ovat ilmaisseet julkisesti ajohaluistaan.

WEC-sarjan nokkamies Gerard Neveyn mielestä formula ykköset tilkitsivätkin tarkoituksella kuljettajilta ajomahdollisuuden ensi vuoden kisass.a

– Tämä on selkeä hyökkäys meitä ja kilpailua vastaan. Bernie Ecclestone ei tee koskaan mitään ilman tarkoitusta, Neveu jyrisi Autosportin mukaan.

Neveu peräänkuuluttaa kansainvälisen autoliiton FIA:n vastuuta asiassa. Aiemmin herrasmiessopimuksella oli sovittu, etteivät F1 ja Le Mans sijoitu päällekkäin.

– Tämä on harmi todella monen F1-kuljettajan kannalta, mutta myös katsojille tämä on tappio. En ole huolissani Le Mansin puolesta, vaan fanien, Neveu toteaa.