Sähköautovalmistaja Toroidionin pääsuunnittelija ja toimitusjohtaja Pasi Pennanen on paljastanut, että Formula E on ollut kontaktissa häneen sarjaan osallistumisen tiimoilta.

Pennanen kertoi SuomiF1-sivuston erikoishaastattelussa, että nykyisellään FIA:n sähköautosarja ei kuitenkaan vielä näyttäydy riittävän houkuttelevana suomalaisyhtiölle.

– Olen käynyt keskusteluja Formula E -organisaattorin kanssa. He esittivät kysymyksen, että kiinnostaisiko meitä osallistua sarjaan. Olen myös yhden ison tallin teknisen päällikön kanssa keskustellut mahdollisesta yhteistyöstä, hän sanoi.

– Mutta Formula E autona on niin vanhanaikainen ja alkeellinen, että minua suorastaan hämmästyttää, miten matalatehoinen se on. Minä en näe kauheasti mieltä Formula E:ssä.

Pennasen mukaan Toroidionin kehittämällä tekniikalla haastettaisiin tarvittaessa vaikka moottoriurheilun kuninkuusluokan autot.

– Meillä on tekniikka nyt jo sellainen, että 1MW-konseptiauton teho/paino -suhde on sama kuin formula ykkösissä, insinööri sanoo.

– Eikä se Formula 1 mikään rajapyykki ole – päinvastoin. Meidän sähkötekniikalla voi tehdä kovemman rassin kuin F1-auto.

SuomiF1 julkaisee koko haastattelun tulevien päivien aikana. Pysy kuulolla.

Olli Kuitunen