Asiantuntija: Ferrarilla yksi selkeä muutos Fernando Alonson jälkeen

© Kuva: Getty Images

Ossi Oikarinen uskoo, että Kimi Räikkösen ja Sebastian Vettelin edustama Ferrari on tällä hetkellä aivan sarjan kärkeä autonsa kauden aikaisessa kehittämisessä, vaikka se suorituskyvyssä yhä jäljessä kärkitalli Mercedestä onkin.

Talli ei ole tällä vuosikymmenellä saanut yksinomaan kehuja teknisestä työstään, mutta on viime kauden jälkeen tehnyt vaikutuksen 14 vuotta kuninkuusluokassa työskennelleeseen insinööriin.

– Talven aikana tehtiin iso harppaus ja pitää muistaa, että Mersukin kehittää autoaan eteenpäin, että ei nekään suinkaan paikallaan pysy, hän sanoi SuomiF1-sivustolle.

– Mun mielestä ne [Ferrari] on aika samassa tahdissa Mersun kanssa, ellei jopa vähän parempia. Ja sitten Williamsiin verrattuna ne on tehneet tämän kauden aikana parempaa duunia.

Ferrarin auto oli vahvahko myös esimerkiksi kesällä 2012 ja erityisesti alkukaudesta 2013. Fernando Alonson toistuva kritiikinaihe tallissa oli kuitenkin auton kehittymättömyys.

Oikarinen myönsikin, että ennen kuluvaa kautta Ferrarin kehitys ei ehkä täyttänyt kaikkia odotuksia. Kyseessä oli tällöin kuitenkin olennaisesti eri organisaatio niin rakenteeltaan kuin henkilöstöltäänkin.

– Alonso valitti, kun siellä oli eri miehet ruorissa. Nyt on kuitenkin porukka siellä vaihtunut – James Allison ja muut kaverit ovat tulleet sinne, Oikarinen muistutti.

– Ehkä [kehitysongelmia] oli silloin, kun Alonso oli paikalla, kyllä, mutta mun mielestä aika paljon niitä ongelmia on ratkaistu, tai ainakin niiden eteen on tehty töitä. Kyllä se tahti on ehkä parempi kuin aikaisemmin.

Olli Kuitunen


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.