Qatarin moottoriurheiluliiton johtaja sanoo maan olevan lähellä saada oman kisan F1-kalenteriin. Suunnitelmat ovat olleet julkisuudessa jo jonkin aikaa, mutta asiasta ei ole kerrottu mitään uutta muutamaan kuukauteen.

– Me olimme äskettäin erittäin lähellä allekirjoitusta sopimukseen F1-kisasta, Nasser bin Khalifa Al Attiyah kertoi paikalliselle Doha Stadium Plus -sivustolle.

– Koko projekti on valmis. Jotkin asiat eivät vain sujuneet ja meidän on oltava vielä hiukan kärsivällisiä. Kaikki, mitä me tarvitsemme on muutama tapaaminen lisää Bernie Ecclestonen kanssa. Me tarvitsemme hiukan aikaa, mutta meillä on ratkaisu.

Miehen mukaan vaihtoehtoja radalle olisi kaksi: joko nykyistä rataa Losailissa voitaisiin parantaa lievästi, jotta se täyttäisi GP-vaatimukset tai sitten voitaisiin rakentaa katurata.

– Me voimme käyttää olemassa olevaa rataa tai sitten uutta fasiliteettiä Losailin kaupungissa. Meillä on paljon projekteja suunnitteilla ja olemme valmiit mihin tahansa. Me haluamme rakentaa vahvan moottoriurheilukulttuurin alueelle.