Valtteri Bottaksen siirtyminen Kimi Räikkösen korvaajaksi Ferrarille ensi vuonna ei ole niin itsestään selvää kuin Italian median asian esittää, arvelevat Peter Windsor, joka on aiemmin työskellyt tallissa, ja ajovalmentaja Rob Wilson.

Kaksikko keskusteli tilanteesta tuoreessa The Racer’s Edge -podcastissa, jota Windsor isännöi.

– Itse olisin hiukan yllättynyt, koska tiedän, miten iso rooli Toto Wolffilla on ollut Valtterin urassa ja hän on sijoittanut Valtteriin. Voisi kuvitella, että jossain vaiheessa hän haluaisi Valtterin Mercedekselle, Windsor sanoi.

Myös Wilson arvioi, ettei Bottaksen siirtyminen Ferrarille ensi kaudella ole vielä kiveen hakattuna.

– Se saattaisi olla ehkä melkein vuoden liian aikaisin. Vaatisi paljon liikettä, jotta se tapahtuisi jo nyt, hän sanoi.

– Tämä ei tarkoita, että he välttämättä pitäytyisivät Kimissä. Miksipä ei pistettäisi [Nico] Hülkenbergiä sinne yhdeksi kaudeksi ennen seuraavaa juttua.

Wilson, joka ei koskaan ole tehnyt salaisuutta siitä, että hän on Räikkösen suurin fani, sanoo kuitenkin toivovansa, että muutoksia kokoonpanoon ei ylipäänsä tarvita.

– Hän taisteli voitosta Bahrainissa ja ehdottomasti suoriutui Vetteliä paremmin. Ja niin voi tapahtua uudestaankin. Me olemme noin puolivälissä kautta – tilanne voi kääntyi ympäri, ajovalmentaja sanoi.

– Kysymys on siitä, onko Ferrarilla tarpeeksi hyvää tahtoa antaa niin tapahtua. He miettivät, että rahaa kuluu paljon ja nämä eivät ole aivan niitä tuloksia, joita odotamme.

– Hänen vuorovaikutuksensa vähäisyys erityisesti auton ulkopuolella ei oikein tuota hyvää tahtoa, mitä hän tarvitsee.