Kesällä 2012 testionnettomuudessa vakavasti loukkaantuneen Maria de Villotan onnettomuudesta on annettu julki lisää yksityiskohtia.

De Villotta sai vakavia päävammoja ja menetti toisen silmänsä hänen ajettuaan autollaan päin rekan lastauslevyä, joka oli auki juuri kuljettajan kypärän korkeudella. Espanjalaiskuljettaja toipui, mutta hän menehtyi reilu vuosi myöhemmin hotellihuoneessa onnettomuuden aiheuttamien komplikaatioiden seurauksena.

Nyt Brittiläisten terveys- ja turvallisuusviranomaisten uudessa selvitysraportissa todetaan, että Marussian (nykyinen Manor) testikuskina toimineelle Villotalle ei oltu annettu tarpeeksi yksityiskohtaisia ajo-ohjeita F1-autoa varten.

Kukaan ei ollut ohjeistanut ensimmäistä kertaa Marussian F1-auton ratissa olleelle kokeneelle kuljettajalle toimenpiteitä, kuinka monimutkainen F1-auto saadaan pysähtymään oikein. Myöskään oikeaa vaihdetta varikkotietä lähestyttäessä ei mainittu.

De Villottan saapuessa ajorupeamansa jälkeen väliaikaisesti pykätylle varikkoalueelle (testaaminen suoritettiin lentokentällä), hänen eturenkaansa lukkiutuivat. Raportin mukaan automaattinen moottorinsuojausjärjestelmä esti autoa sammumasta, eikä de Villotta saanut autoa pysähtymään, vaan se ohjautui kohti rekan lavaa osuen siihen.

– De Villotta painoi nappia, jonka olisi pitänyt vapauttaa kytkin ja siirtää auto vapaalle vaihteelle. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut. Myöskään vaihteen vaihtaminen toiselta ensimmäiselle ei myöskään onnistunut moottorin suojausohjelman seurauksena, dokumentti toteaa.

– Hän oli kertonut aiemmin insnööreilleen, ettei hän pysty käyttämään auton ratissa olevaa kytkintä ratin ollessa käännettynä täysin äärilaitaansa. Sellainen oli tilanne juuri osumahetkellä.

De Villotan perhe on puhunut jo aiemmin harkitsevansa mahdollisia oikeustoimenpiteitä testin järjestäneitä asiantahoja kohtaan.