Kolmatta ykkössijaansa ja nimenomaan kolmatta peräkkäistä voittoaan Monacosta jahtaava Nico Rosberg voi nousta ruhtinaskunnan legendojen joukkoon.

Kolmeen tai useampaan voittoon peräjälkeen Monacossa ovat yltäneet vain Ayrton Senna, Alain Prost sekä Graham Hill.

Kaiken kaikkiaan eniten voittoja on Sennalla kuusi kappaletta, joista viisi tuli peräkkäin vuosina 1989-1993. Hill sekä Michael Schumacher juhlivat voittoa monacossa viidestM

Senna oli jo vuonna 1988 erittäin lähellä voittoa. Ylivoimaisella paalupaikka-ajalla kisaan lähtenyt brassikuski oli etenemässä ylivoimaisesti voittoon, mutta keskittymisen hetkellinen herpaantuminen johti laitaanajoon ja keskeytykseen vain 12 kierrosta ennen maalia.

Kisan voitti Prost, jolle voitto oli jo neljäs. Hän oli aiemmin voittanut jo kolmesti (1984-1986) Monacossa, mutta enempää voittoja ei enää tullut.

Räikkönen juhli Monacossa vuonna 2005

Nykykuljettajista ainoa kahteen voittoon Monacossa Rosbergin lisäksi yltänyt kuski on Fernando Alonso, joka voitti GP:t vuosina 2006 ja 2007.

Yhden voiton mieheen nykykuskeista ovat ajaneet Kimi Räikkönen, Lewis Hamilton, Jenson Button ja Sebastian Vettel.

Monacon menestynein talli on McLaren 15 voitollaan. Ferrari on tilaston kakkonen kahdeksalla voitolla. Palkintokorokesijoissa ylipäätään Ferrari on puolestaan McLarenia edellä selvästi lukemin 48-26.