Muiden muassa Mark Webberin, Juan Pablo Montoyan ja Eddie Irvinen kanssa aiemmin työskennellyt Max Verstappenin kisainsinööri Xevi Pujolar pitää tulokasta poikkeuksellisena lahjakkuutena.

Alankomaalainen aloittaa uransa formula ykkösissä ja Toro Rossolla tänä vuonna vain 17 vuoden iässä ilman merkittävää kokemusta juniorisarjoista, mutta nuorukaisen hehkutus ei ole perusteetonta, Pujolar uskoo.

– Hän on paras, jonka olen nähnyt tähän mennessä. Potentiaalin voi nähdä, insinööri sanoi GPUpdate.net-sivustolle.

– Nyt hänen on onnistuttava. Hän on mukana ottaakseen jatkuvasti pisteitä. Hänellä on lahjakkuutta, hän on nopea, mutta on iso askel nousta nopeasta kuljettajasta voittajaksi. Ja nouseminen voittajasta mestariksi on toinen iso askel.

Pujolar sanoo Verstappenin omistautumisen lajille tekevän hänestä hyvin erityisen kuljettajan:

– Jotkut voivat olla 10-15 vuotta moottoriurheilussa tai jopa formula ykkösissä saavuttamatta koskaan sitä ammattimaisuutta, joka Maxilla on tällä hetkellä.

– Yksi asia, joka on hyvin vaikuttavaa hänessä, on hänen itsekurinsa ja kuinka keskittynyt hän on. Monet nuoret kuljettajat miettivät asiaan kuulumattomia juttuja, kuten illanviettoa. Maxin elämässä on vain kilpa-ajoa.