Viime kauden alussa formula ykkösten kuumin puheenaihe oli uusien hybridimoottoreiden aiempaa selvästi vähäisempi melu. Asiaa kritisoi jopa sarjan toimitusjohtaja Bernie Ecclestone.

Malesian Sepangin radan johtaja Razlan Razali uskoo, että muuttunut auraalinen kokemus ei ole yksinomaan haitaksi lajille. Se on tuonut sille nimittäin uusia katsojia.

– Me olimme huolissamme Australiasta [kauden avauskisa] saadun palautteen perusteella. Hyvin huolissamme. Kun oli lopulta Malesian vuoro, en pitänyt siitä. Ääni oli vain liian hiljainen, hän sanoi BBC:n mukaan.

– Mutta huomasin, että katsomoissa oli perheitä lapsineen katsomassa ja nauttimassa formula ykkösistä entistä paremmin. Muistan menneisyydessä isän laittaneen kuulokkeet lapselleen ja pitäneen niistä kiinni. Tai että penska säikähtää ja alkaa itkeä ja tahtoo kotiin.

– Tämä vetää puoleensa uutta fanipohjaa. Ja sitä me haluamme, hän päätti.