F1-tallia kaudeksi 2016 perustava Gene Haas ei usko koko auton rakentamisen olevan nykypäivää pienille talleille formula ykkösissä.

Amerikkalaisliikemies aikoo ostaa autonsa osia suuremmilta valmistajilta siinä määrin kuin se sääntöjen puitteissa on mahdollista. Hän ei usko sarjassa voitavan pärjätä pienellä tallilla, jolla on liian paljon lautasellaan.

– Meidän mallimme perustuu NASCAR-talliimme, jossa käytämme muiden moottoreita ja alustaa, hän sanoi AutoWeek-lehdessä.

– Marussia ja Caterham saavuttivat paljon siihen nähden, mitä heillä oli: he aloittivat kokonaan uudet tallit suunnitellen omat autonsa. He toteuttivat idean valmistajana olemisesta rakentamalla koko auton. Itse näen sen hulluutena.

Haas ei usko, että formula ykkösissä enää tullaan näkemään Caterhamin ja Marussian kaltasia talleja.

– Jos Caterham ei palaa takaisin talleja tulee olemaan yhdeksän [ensi kaudella] ja me tulemme olemaan kymmenes, enkä usko, että Bernie [Ecclestone] tulee enää ottamaan mukaan [tyhjästä aloittavia] start up -talleja, Haas sanoi.