Muun muassa Adrian Neweyn kanssa Le Mansissa vuosia sitten ajanut kilpa-autoilija ja luksusautokauppias Joe Macari sekä tunnettu kilpa-ajovalmentaja Rob Wilson ovat esittäneet arvioitaan Ferrarin F1-tallin ensi kauden näkymistä tuoreessa The Racer’s Edge -podcastissa.

Tallin kuljettajakokoonpanon muodostavat nyt Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel, joista molemmilla on allaan poikkeuksellisen vaikea kausi ja selvä tappio tallikavereilleen.

Vaikea kausi oli kuitenkin myös Ferrarille tallina sen jäätyä ensi kertaa vuosiin kokonaan voitoitta. Wilson kertoi odottavansa, että 2014 jää tallille aallonpohjaksi.

– Se tulee olemaan aika mielenkiintoinen kilpailu: kaksi hiukan tasonsa alapuolella ajanutta kuljettajaa, molemmat tulivat tänä vuonna tallikavereiden lyömiksi. Mutta Ferrari saattaa olla hyvä paikka olla ensi vuonna, hän sanoi.

Macari sen sijaan ei pidä Ferrarin kilpailukyvyn merkittävää paremista aivan yhtä todennäköisenä ja sanoo tämän voivan näkyä myös kuljettajien suorituksissa.

– Haluaisin ajatella, että Ferrari on hyvä paikka olla ensi vuonna, mutta en usko, että he ovat vielä aivan kärjessä tai sen tuntumassa, hän sanoi.

– Molemmilla kuljettajilla on minusta myös eräs sama ominaisuus, nimittäin se, että jos heillä ei ole hyvää autoa, he eivät ole aivan sataprosenttisen sitoutuneita toisin kuin joku Fernandon [Alonso] kaltainen kuljettaja.

Macari arvioi, että tämä oli myös suurelta osalta syynä Räikkösen tappiolle Alonsoa vastaan päättyneellä kaudella.

– Realiteetti on, että jos Kimille antaa potentiaalisen voittaja-auton, se olisi varmaankin auttanut [häntä lyömään Alonson].