Pelottavasta F1-kolarista muistettu ex-kuski kommentoi Jules Bianchin tilannetta: ”Mahdollisuudet elämään ilman seuraamuksia hyvin pienet”

© Kuva: Getty Images

Jaguarilla ja Prostilla kaudella 2001 ajanut Luciano Burti on kommentoinut Suzukassa vakavasti loukkaantuneen Jules Bianchin tilaa brasilialaiselle radiokanav Jovem Panille.

– Kun olen puhunut ihmisten kanssa, jotka tuntevat tilanteen paremmin, näyttää kuntoutumisen mahdollisuus erittäin pieneltä. Jos hän selviää, vaikuttaisi siltä, että hänen mahdollisuutensa elämään ilman seuraamuksia ovat myös hyvin pienet, Burti sanoi GMM:n mukaan Jovem Panille.

– Se on hyvin surullista kuulla, sillä Bianchi on nuori ja lahjakas kuljettaja. Näin hänet usein – hän oli aina yhdessä Felipe Massan kanssa. Ikävä kyllä tiedämme, että Bianchin mahdollisuudet eivät ole hirveän hyvät, mutta on ihme, ettei hän kuollut välittömästi. Kaikki tietävät sen, Burti sanoi.

Burti ei menestynyt lyhyellä F1-urallaan erikoisesti. Parhaiten hänet muistetaan Belgian GP:stä 2001, jolloin hänen autonsa paiskautui pelottavasti rengasvallin sisään. Burtin kanssa yhteen ottanut Eddie Irvine pysähtyi paikalle ratahenkilöstön kanssa pelastamaan Burtia. Kisa jäi brassikuskin viimeiseksi F1:ssä. Hän sai aivotärähdyksen ja ruhjeita, jotka pitivät hänet poissa loppukauden kisoista. Myöhemmin hän ei enää saanut kisakuskin paikkaan.