Spassa 2001 pelottavaan kolariin joutunut Prost-kuski sai likaisen ja mutaisan kypäränsä takaisin

© Kuva: Getty Images

Belgian GP:ssä vuonna 2001 pelottavaan kolariin joutunut silloinen Prost-kuljettaja Luciano Burti on 13 vuoden jälkeen saanut itselleen kypärän, joka pelasti hänen henkensä syyskuun 2. päivänä 13 vuotta sitten.

Burti paiskautui kisassa valtavalla vauhdilla rengasvalliin ajauduttuaan radalta ulos taistellessaan Eddie Irvinen kanssa. Moni tv-katsoja muistaa, kuinka Burtin auto jäi pelottavalla tavalla rengaskasan sisään ja ratahenkilökunta yhdessä Irvinen kanssa yritti kaivaa autoa esiin.

Burti selvisi ulosajosta, mutta loukkasi päätään ja joutui jättämään loppukauden sivuun. Nykyään hän ajaa vakioautoja Brasiliassa.

Kuva Burtin hengen pelastaneesta kypärästä löytyy täältä: Globo