Kuluvan kauden jälkeen formula ykköset päätoimisena tekniikkapomona jättävä Adrian Newey on kertonut tuoreessa Motor Sport -lehdessä päätöksen taustoja. Mies jää yhä Red Bullin palvelukseen, mutta jakaa aikansa muiden töiden kanssa.

– On ollut iso joukko syitä, jotka näyttelivät roolia päätöksessäni jättää formula ykköset sekä paljon sekavia tunteita. Minusta oli aika haastaa itseni jossain uudessa ja se oli ehdottomasti yksi tekijä, Newey kertoo.

Syynä olivat kuitenkin myös hänen aiemmin monesti mainitsemansa tekniset säännöt, jotka eivät enää menneiden vuosien tai vuosikymmenten tapaan tarjoa suunnitteluvapautta.

– Toisaalta olen myös sitä mieltä, että säännöistä on tullut liian rajoittavia. Me olemme vaarassa alustojen osalta tulla GP1-sarjaksi. Kaikki lähenevät toisiaan jatkuvasti enemmän ja enemmän samoilta näyttävien autojensa osalta, hän sanoi.

– Me olemme lähellä sitä tilanetta, että jos kaikki autot maalattaisiin valkoisiksi, niitä olisi vaikea erottaa toisistaan – erityisesti ensi vuonna, jolloin jopa erilaiset nokat menetetään.