Norjassa aiemmin tällä viikolla Ferrarin sponsorin Santander-pankin promotilaisuudessa vieraillut Kimi Räikkönen myöntää, että taistelu mestaruudesta tällä kaudella alkaa olla ohi hänen osaltaan.

Räikkönen arvioi, että kauden jokaisen kilpailun tähän mennessä voittanut Mercedes ratkaisee sisäisesti kauden lopussa kruunattavan kuljettajan.

– Lienee erittäin vaikeaa kenellekään taistella Mercedes-kuljettajien kanssa, mutta eihän sitä koskaan tiedä, Räikkönen sanoi.

– Toivoisin meidän voivan, vaikka se onkin vaikeaa erityisesti minulle henkilökohtaisesti sarjatilanteen huomioiden. Mutta olen tottunut taisteluun ja yhdessä yhä kovaa auton kehittämiseksi työskentelevän tiimin kanssa toivon saavani hyviä tuloksia.

Vaikeasta ja osittain hämmentävänkin epäonnisesta alkukaudesta huolimatta Räikkönen sanoo antavansa kaikkensa – mihin ikinä se sitten riittääkin.

– Kuten olen sanonut, me teemme uskomattomia määriä työtä ja uskon, että tulemme ratkaisemaan ongelmamme, mutta siihen tarvitaan aikaa, hän sanoi.

– Jos pystymme siihen ennen kauden loppua, tulokset tulevat kyllä, sillä motivaationi on tallella.