Formula ykköset ovat lähteneet erityisesti uudella aikakaudella väärälle tielle superkalliiden voimanlähteiden kanssa, uskoo entinen Williams-tekniikkapomo Patrick Head.

Nykyisten hybridivoimanlähteiden hinnan uskotaan olevan talleille noin kolminkertainen aiempiin verrattuna siitä huolimatta, että moottorikiintiötä kauden aikana on leikattu.

– Moottorit ovat kiehtovia laitteita, mutta minusta aivan liian kalliita siihen nähden, mitä niiden on tarkoitus tehdä, Head sanoi BBC:lle.

– 800 hevosvoimaa voi tuottaa kahdella miljoonalla eurolla tallia kohden vuodessa. Käsittääkseni tallit joutuvat maksamaan kymmenen kertaa sen summan.

Insinöörilegenda sanoo, että hän ei usko formula ykkösten ylipäätään tarvitsevan teollisuusrelevanssia, jonka nimeen jotkut autovalmistajat vannovat.

– Minusta [lajin] pitäisi olla kuljettaja- ja viihdekeskeisempi radalla, mikä toki kuulostaa helpolta jutulta sanoa, Head arvioi.

– Katuautovalmistajat tekevät kuitenkin täysin hyvää työtä hybridien kanssa muutenkin. Minä en ole vakuuttunut, että formula ykkösten täytyy esitellä hybriditeknologiaa.