Formula ykkösten tunnetuin ajovalmentaja Rob Wilson on analysoinut Ferrarin Kimi Räikkösen alkukauden vaikeuksia tuoreessa The Racer’s Edge -podcastissa.

Wilson sanoo suomalaiskuljettajan ongelman olevan karkeasti yksinkertaistettuna siinä, että auto aliohjaa liikaa, mikä nimenomaisesti sopii Fernando Alonsolle.

– Kimin ongelma – joka saattaa liittyä pull rod -jousitukseen, mutta ei silti liene mahdoton korjata – on siinä, että auto ei seuraa nokkaansa niin hyvin kuin sen pitäisi, Wilson analysoi.

– Alonso tekee melko karkeaa Prost-tyylistä työtä, jossa auto säädetään aina hiukan puskevaksi, mutta hän saa silti kohdistettua nokan mutkaan. Se on mahdollista tietynlaisella käsi- ja jalkatyöskentelyllä.

– Jos siinä onnistuu, aliohjaus merkitsee mekaanista pitoa. Kun lyöt jalan kaasulle, sinulla ei ole kädet täynnä vastaohjausta; perä on liimattu.

”Kimi tekee 90-prosenttisesta autosta 100-prosenttisen”

Vastoin yleistä käsitystä Wilson sanoo, että Räikkönen ei suinkaan ole ylettömän kranttu auton käyttäytymiselle.

– Jos auto on yhdeksänkymmentäprosenttisesti kunnossa, hän tekee siitä sataprosenttisesti kunnollisen, mutta nyt se vaikuttaa olevan vain kahdeksankymmentäprosenttisesti kunnossa, ajovalmentaja totesi.

61-vuotias ei aio myöskään muuttaa kauden alla esittämäänsä kantaansa sitä, kuka tulee lopulta kauden lopulla olemaan niskanpäällä.

– [Alonso] on yksi lajin suuria hahmoja ja kuljettajia ja on hienoa nähdä hänen kantavan autoa selässään; tietenkin jokainen on innoissaan, me rakastamme häntä, Wilson kehui.

– Mutta aion silti sokeasti ennakoida, että Kimi tulee menemään hänestä ohi.

Katso ylhäältä galleriasta myös uusimmat kuvat Räikkösestä ja Alonsosta Espanjasta.