Keskustelu uusien moottoreiden aiempaa selvästi hiljaisemmista äänistä on jättänyt varjoonsa formula ykkösten uuden aikakauden suuren askeleen kohti urheilullisuutta, uskovat entiset F1-kuljettajat Anthony Davidson ja Derek Warwick brittilehti Guardianissa.

Liian helpoiksi ajettaviksi haukutut ”aeroaikakauden” autot ovat nyt ainakin toistaiseksi historiaa, kun kuljettajilla on allaan ärhäkämmät, vääntävämmät moottorit yhdistettynä selvästi vähentyneeseen pitoon.

– Leijona ei ole yhtään vähemmän vaikuttava silloin, kun se ei karju, sanoi Davidson voimanlähteiden äänimaailmasta.

– Tässä on yhä kyse F1-autoista korkeissa nopeuksissa ja voitaneen sanoa, että ne ovat vaikeimpia ajaa viimeisiin 15-20 vuoteen. Sitä minä arvostan.

Warwickin arvion mukaan uudet säännöt tulevat erottamaan maksukuljettajat niistä, jotka ovat mukana urheilullisilla ansioilla.

– Nämä autot ovat vaikeampia ajaa, ja me tulemme näkemään massiivisia eroja hyvien ja keskinkertaisten ajajien välillä, hän sanoi.

– Nämä autot ovat mielenkiintoisia, jännittäviä. Minusta ne näyttävät fantastisilta radalla. Meillä ei ole enää näitä viimeisten kolmen tai neljän vuoden aikaisia tylsiä Scalextric-autoja. Nämä ovat mahtavia autoja, jotka vaativat kilpa-ajajia niiden hallitsemiseksi.

– Se on hyväksi formula ykkösille ja lopulta myös faneille ja katsojille.