Alustavasta F1-kalenterista jo kahdesti vuosina 2013 ja 2014 tiputettu Amerikan GP:n nimellä promootoitava New Jerseyn kisa on ottanut pienen askeleen eteenpäin, sanoo sarjan kaupallinen johtaja Bernie Ecclestone.

Jo vuonna 2011 julkistettu katuradalla ajettava kisa on ollut vaikeuksissa rahoituksen etsimisessä. Ecclestone on syyttänyt järjestäjiä sopimusrikkomuksista.

– New Jersey [järjestäjäorganisaatio] on juuri kirjoittanut minulle. Joku on maksanut lisää rahaa maksamattomien laskujen maksuun ja he sanovat, että lisääkin rahaa on tulossa. Jos he tekevät sen, mitä heidän täytyy tehdä, olen tyytyväinen, Ecclestone sanoi amerikkalaiselle Racer-lehdelle.

F1-pomo jatkoi kertomalla, että muidenkin järjestäjien kanssa neuvotteluita on meneillään. Näistä yksi on viimeksi 2008 kalenterissa nähdyllä paikkakunnalla.

– Meillä on sopimus pöydällä Ranskan kanssa kisasta Magny-Coursissa. Täyttääkseen sopimuksen ehdot, järjestäjät tarvitsevat rahaa ja me tarvitsemme jotain takuita siitä, että se ei tule olemaan yhden illan juttu.

– Sen oli itse asiassa tarkoitus toteutua tänä vuonna, Ecclestone jatkoi.