Sauber on nimennyt 25-vuotiaan IndyCarin naiskuljettajan Simona De Silvestron ”sidoskuljettajakseen” (affiliated driver) torstaina.

Talli sanoo kyseessä olevan ohjelma, jonka puitteissa kuljettajaa valmistellaan kuninkuusluokkaan tarvittavaa superlisenssiä sekä kisakuljettajan paikkaa varten 2015. Ohjelma tulee sisältämään muun muassa rata- ja simulaattoriharjoittelua.

– Neljän Indy-vuoden jälkeen Simonan ambitio on osallistua formula ykkösiin 2015, sanoi tallipäällikkö Monisha Kaltenborn.

– Me näemme hänet erittäin lahjakkaana kilpa-ajajana, minkä vuoksi päätimme pestata hänet sidoskuljettajaksi ja tukea häntä matkallaan moottoriurheilun huipulle.

De Silvestro jatkoi:

– En voi kiittää Monisha Kaltenbornia ja Peter Sauberia tarpeeksi heidän tuestaan ja uskostaan kykyihini sekä tämän tilaisuuden tarjoamisesta. Olen innoissani tästä ainutlaatuisesta alustasta, jolla voin valmistautua haasteeseen.