Paikallisen NASCAR-radan johtaja Eddie Gossage on jälleen avannut sanaista arkkuaan formula ykkösten rantautumisesta ovaaliratojen reviirille.

Yhdysvaltain GP tullaan järjestämään Austinissa loka-marraskuussa samana viikonloppuna, jolloin Gossagen johtamalla Texas Motor Speedwayllä järjestetään NASCAR-kisa. Aikataulutus ei saa NASCAR-pomolta kehuja.

– Minusta se on todellakin typerää. Se on läimäytys formula ykkösiltä NASCAR:lle. En tosin voi sanoa olleeni erityisen yllättynyt, koska [formula ykkösten kaupallinen johtaja] Bernie Ecclestone tekee paljon typeriä juttuja, Gossage sanoi uutistoimisto AP:lle.

– Joka kerta, kun jotain jaetaan kahteen osaan – 50-50, 60-40 tai 99-1 – saat joka tapauksessa vähemmän kuin sata prosenttia. Se nyt ei vain ole fiksua.

– Vuodessa on 52 viikkoa, mutta tuo oli ainoa viikonloppu, jolle formula ykköset saivat Austinin mahtumaan. Anna minun kaikki kestää.

Mutta kukkona tunkiolla Teksasissa tulee olemaan jatkossakin paikallinen laji, ratapomo uhoaa.

– Tosiasia, jota [Ecclestone] valitettavasti ei ymmärrä, on se, että amerikkalaisessa moottoriurheilussa on jo puolen tonnin gorilla, eli NASCAR.