Entinen formula ykkösissäkin vaikuttanut kilpa-ajaja Allan McNish odottaa McLarenin Jenson Buttonin osakkeille nousua kun formula ykkösissä alkaa polttoainerajoitteinen uusi aikakausi.

Mies kirjoittaa BBC Sportin kolumnissaan, että britin pehmeä ajotyyli, jollaisesta muun muassa myös suomalaiskuljettajat Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas tunnetaan, tulee tuomaan tuloksia kisakaudella.

– Button ajaa luonnostaan tällä tavoin. Hän käyttää polkimia hyvin pehmeästi ja tasaisesti ja on aina ollut varsin herkkä kaasulla, McNish kirjoittaa.

– Sen vuoksi hän on loistanut sateella tai vaikeissa olosuhteissa, eikä niinkään puhtaassa nopeudessa aika-ajokierroksella.

– Koska hän ajaa näin luonnostaan, odottaisin hänen kykenevän saamaan parhaan irti autosta erityisesti kun polttoaineenkulutus on korkea. Ennakoin, että hän pystyy maksimoimaan sen ja optimoimaan polttoaineenkulutuksen kierros toisensa jälkeen.

Aggressiivisesti ajavat kuljettajat puolestaan tulevat kärsimään uusista säännöistä, skotti arvelee.

– En halua haukkua häntä, mutta esimerkki olisi Lotuksen Pastor Maldonado. Hän on kaasulla varsin aggressiivinen ja pelaa sillä enemmän osana ajotyyliään, McNish sanoo.

– Hän retuuttaa autoa enemmän, mitä on mukava seurata katsojana. Se on nopea tyyli, mutta ei välttämättä auta juurikaan tällaisessa ympäristössä, koska se kuluttaa enemmän polttoainetta.