McLarenin hallintojohtaja Jonathan Neale on perustellut uuden työnsä tällä viikolla tallissa aloittaneen Kevin Magnussenin nostoa kisakuljettajaksi tulevaksi kaudeksi. FR3.5-mestari korvasi McLarenilla ainoastaan vuoden viettäneen Sergio Perezin ja on sen ensimmäinen tulokaskuljettaja sitten Lewis Hamiltonin.

Tilaisuuden tarjoaminen kuljettajalle, jonka F1-kokemus rajautuu ratatestaamiseen, ei ole perusteeton riski, Neale sanoo.

– Kauden 2013 aikana Kevin todellakin paiski töitä. Hän alkoi osoittaa kaikkia niitä ominaisuuksia, jotka tekevät hänestä suuren kuljettajan jonain päivänä, pomo selitti.

– Voittaakseen WSR:ssä on oltava laaja-alainen osaaja: on osattava työskennellä insinöörien kanssa, ymmärrettävä tekniikkaa, minkä lisäksi tarvitaan myös sinnikkyyttä – on päästävä yli väistämättömistä vastoinkäymisistä ja selvittävä voittajana, McLaren-pomo jatkoi.

21-vuotiaan lahjakkuus on ollut ilmeistä jo pidempään, mutta kuluneella kaudella löytyi myös huima tasaisuus tuloksissa, mikä näkyi ylivoimaisena sarjavoittona.

– Viime vuosina Kevin on osoittanut, että hänellä on raakaa nopeutta ja aggressiivisuutta, mutta tänä vuonna hän myös hallitsi ne, Neale selitti.

– Hän tietää, milloin on syytä puskea ja milloin parempi vain tuoda auto kotiin. Sellainen kurinalaisuus toi hänelle upean voiton mestaruussarjassa.