Lotuksen tallipäällikkö Eric Boullier myöntää, että Heikki Kovalaisen pestaamisen talliin kauden lopuksi selkäleikkaukseen joutuvan Kimi Räikkösen korvaajana ratkaisi hänen CV:nsä.

Ranskalainen kertoo, että myös kolmoskuljettaja Davide Valsecchi oli harkinnassa, mutta GP2-mestarin heittäminen keskelle huipputiukkaa taistelua valmistajien sarjan palkintomiljoonista olisi liian suuri askel italialaiselle.

– Tietenkin meidän oli tehtävä nopea siirto uutisten jälkeen siitä, että Kimi jättää kauden kaksi viimeistä kisaa väliin. Jouduimme tilanteeseen, jossa oli tehtävä vaikea päätös kuljettajasta, joka ottaisi ratin Austinissa ja Sao Paulossa, Boullier sanoi.

– Meillä oli toisaalta varakuljettajamme Davide Valsecchi, joka on taitava, nuori, suurta potentiaalia osoittava kuljettaja. Toisaalta meillä oli tilaisuus tuoda talliin kokenut veteraani, Heikki.

– Vaikkakin meillä on täysi luottamus Daviden kykyihin, me olemme luonnollisestikin tiukassa taistelussa valmistajien sarjassa, joten päätettiin, että Heikin kokemus olisi mittaamattoman arvokasta.

Boullier antoi kiitokset myös Caterham-tallille, jossa Kovalainen on ollut tällä kaudella varakuljettajan roolissa.

Haluan kiittää [Caterham-konsernipomo] Tony Fernandesia ja Caterhamia heidän ammattimaisesta toiminnastaan antaessaan Heikin liittyä meihin kauden kahdeksi viimeiseksi kisaksi.