Sijoittajaryhmä Quantumin puheenjohtaja Mansoor Ijaz on vakuuttanut Autosport-lehdelle sunnuntaina, että se tulee viemään loppuun pitkään neuvotellun kumppanuussopimuksensa Genii Capitalin kanssa Lotus-tallin rahoittamisesta.

Mansoor kertoi aiemmin tällä viikolla, että hidasteena neuvotteluissa on ollut suurin rahansiirtoihin liittyvä ”byrokratia”.

– Ei ole kysymystäkään, että se tulee toteutumaan. Menisin jopa niin pitkälle, että meidän puoleltamme se on saatu valmiiksi, Ijaz sanoi.

Kuten aiemmin on kerrottu, Quantum on ostamassa 35% osuutta tallista. Tulevaisuudessa kuitenkin jopa enemmistöosuuden hankkiminen voi tulla kysymykseen.

Ijaz kertoi myös, että sijoittajat ovat pyytäneet anteeksi Lotuksen tähtikuljettaja Kimi Räikköseltä, joka kertoi perjantaina, että hänelle ei ole maksettu kuluvalta kaudelta palkkaa ”euroakaan”. Myös tallin velat ja laskut maksetaan.

– Me olemme pyytäneet anteeksi Kimiltä. Tarkoituksemme ei ole ainostaan maksaa ne kokonaisuudessaan korkoineen, vaan myös korvata työntekijöillemme ja johtotiimillemme heidän [median aiheuttama] stressi.