Lotuksen jo kesällä alunperin ilmoittama kumppanuus Quantum-sijoittajaryhmän (aiemmin Infinity) kanssa on lähellä toteutumista. Quantumin on kerrottu ostavan noin kolmasosan tallista, mutta vahvistusta asialle ei ole saatu.

Tilanne on ollut muodostumassa vakavaksi ongelmaksi, sillä Lotus ei ole voinut nimetä tulevan kauden kuljettajiaan ennen kumppanuussopimuksen – ja sen mukanaan tuoman rahan – varmistumista.

Sijoittajaryhmän puheenjohtaja Mansoor Ijaz kertoo nyt hidasteena olleen suuriin mannertenvälisiin rahansiirtoihin liittyvä raskas byrokratia, ei sijoittajien epävarmuus.

– Me uskomme nyt, että olemme lopultakin ylittäneet tekniset esteet ja voimme viedä loppuun sen, minkä aloitimme joitain kuukausia sitten, mies sanoi toimittaja Joe Sawardin blogissa.

– Me olemme käyneet läpi tämän byrokraattisen painajaisen saaden uskomatonta tukea kumppaneiltamme Geniissä sekä Lotuksen johdolta ja henkilöstöltä Enstonessa, jotka ovat upeimmat joukkuekaverit, joita kukaan voi toivoa.

Vaikkakaan Ijaz ei yhäkään nimeä päivämäärää sopimusten vahvistamiselle, hän sanoo sen olevan nyt edessä.

– [Minä odotan] nyt innokkaasti vakauttamisvaihetta, jossa voimme vahvistaa Lotusta ja nostaa sen uudelle tasolle teknisessä kehityksessä ja sponsorituloissa, sekä kirkasta tulevaisuutta lujasti työskenteleville ihmisille, jotka tekevät Enstonen Lotuksesta formula ykkösten johtavan kilpa-ajotiimin.