Entinen F1-insinööri Mark Gillan on paljastanut, että paras kierros, jonka hän koskaan on nähnyt formula ykkösissä, oli Mika Häkkisen käsialaa.

Viimeisimpänä Williamsilla työskennellyt Gillan keskusteli James Allen on F1 -sivuston tuoreessa podcast-haastattelussa siitä, onko täydellistä kierrosta olemassa.

– Loistavia kierroksia on olemassa. Ne eivät ole välttämättä kierroksia, jotka tuovat paalun valtavalla marginaalilla, vaan ovat yllättäviä, insinööri sanoi.

– Varmaankin paras kierros, jonka koskaan olen nähnyt, oli Mika Häkkisen Indianapolisissa 2001 [aika-ajoissa] ajama. Hän oli viidentenä mestaruussarjassa, auto ei ollut fantastinen ja Mika oli vaikeuksissa sen kanssa. Hän ei ollut paalulla, vaan toinen, mikä oli todella erityistä kun katsoo aikaa ja itse kierrosta, Gillan muisteli.

Häkkinen ajoi McLareninsa pari kymmenystä Michael Schumacherin Ferraria hitaammalla ajalla toiseksi ollen tallikaveriaan David Coulthardia reilut puoli sekuntia nopeampi. Suomalaisen nopein aika tosin hylättiin rangaistuksena harjoituksissa sattuneesta rikkeestä.

– Kun Mika ilmestyy sessiota edeltävään kokoukseen etuajassa, voit olla varma, että jotain erityistä tulee tapahtumaan, Gillan jatkoi.

– Hänen sanansa kisainsilleen Mark Sladelle oli, että hän haluaa autonsa säädöt Maximum Attackille. Hän sanoi: ”tuokaa minut mutkaan vauhdilla, niin minä hoidan itseni sieltä ulos”.

Häkkinen voitti Yhdysvaltain GP-kisan. Kyseinen voitto jäi varsin nuorena uransa lopettaneen kaksinkertaisen maailmanmestarin 20:nneksi ja viimeiseksi.