Kauden ensimmäisellä puoliskolla tasaisesti pisteitä kerännyt Force India on ajautunut karmeisiin ongelmiin. Pirellin rengasuudistuksen jälkeen Force India on joutunut taistelemaan jopa toiseen aika-ajoon selviämisestä ja usein kolmososiossa esiintyneet Adrian Sutil ja Paul di Resta ovat olleet vaikeuksissa.

– Italian viikonloppuna olimme vaikeuksissa radalla, jonka pitäisi olla meille ystävällinen, tallipäällikkö Vijay Mallya sanoi Autosportille.

Aiempina vuosina Mercedeksen moottoreilla varustettu talli on ollut Monzassa vahva ja taistellut jopa aivan kärkisijoituksista.

– Olemme onnistuneet siellä hyvin menneisyydessä, mutta jostain syystä emme vain löytäneet vauhtia ja saaneet optimoitua renkaiden suorituskykyä. Emme ole ikinä olleet niin heikkoja lähimenneisyydessä, Mallya harmittelee.

– Meidän täytyy opetella paljon näiden renkaiden käyttäytymistä ja toivottavasti onnistumme siinä ennen Singaporea, joka on myös ollut meille aiemmin hyvä rata. Mutta meillä ei ole mitään tekosyitä Italian kisalle – emme vain olleet tarpeeksi hyviä.