Sauberin meksikolaiskuski Esteban Gutierrez tähtää Monzassa kauden – ja uransa – ensimmäiselle pistesijalle. Gutierrezin tallilla Sauberilla on viime vuoden kisasta hienoja muistoja, sillä silloin Gutierrezin maanmies Sergio Perez ajoi palkintopallille.

Gutierrez hehkuttaa Monzan rataa monien muiden kuskien tapaan. Tulokaskauttaan ajavalla Gutierrezilla on myös hyviä muistoja radalta muista luokista.

– Monza on loistava rata ja todella erilainen verrattuna Spahan. Se on tärkeää ottaa huomioon. Meidän täytyy totuttautua Monzaan ajotyylin merkeissä, strategian ja säätöjen osalta, Gutierrez mainitsee.

– Suosikkipaikkani radalla on Variante Ascari, vasen-oikea-vasen. Se on hyvin nopea kombinaatio, pitää olla oikealla linjalla ja reagoida nopeasti kanttareihin ja pomppuihin. Se on hauskaa. Minulla on upeita muistoja Monzasta, sillä voitin Formula BMW- ja GP3-mestaruudet siellä, Gutierrez muistelee.