McLarenin Jenson Button puhkuu intoa Belgian GP:n alla, vaikka McLarenin autolla ei taistellakaan kärkisijoista.

– Spa on aina ollut yksi suosikkiradoistani Formula ykkösissä. Muistan yhä ensimmäinen GP:ni Belgiassa, vuonna 2000, kun päihitin Michael Schumacherin Ferrarin aika-ajoissa. Se tuntui aika spesiaalilta, Button muistelee McLarenin kisaennakossa.

Button ajoi tuolloin Williamsinsa kolmanteen lähtöruutuun. Kisassa hän oli viides.

Button on sittemmin esittänyt muitakin vahvoja kisoja Belgiassa. Etenkin viime vuonna, kun hän dominoi koko kisaviikonloppua ja otti selvän voiton.

– Minulla oli aika lailla täydellinen viikonloppu: auto oli fantastinen, sain paalupaikan ja johdin koko kisan. Se oli yksi urani nautinnollisimmista voitoista, Button sanoo.

– Spassa tuntuu uskomattomalta naulata nopea kierros. Siihen tarvitsee loistavan auton, kierros on niin pitkä ja on paljon pitkiä mutkia. Siihen tarvitsee täydellisen balanssin. Emme voi voittaa Spassa, mutta aion silti ottaa kaiken irti jokaisesta kierroksesta – se tuntuu joka tapauksessa uskomattomalta.