Pirellin ensi kauden renkaat – mikäli yhtiö jatkaa odotetusti rengastoimittajana – eivät tule muuttumaan kokoonsa puolesta.

Aiemmin kesällä Pirelli kommentoi mediassa, että uuden moottoriformulan aikakaudella tarvittaneen leveämpiä takarenkaita, jotta niiden luotettavuus voidaan varmistaa.

F1-toimittaja James Allen kertoo kuitenkin blogissaan lauantaina Pirelli-lähteisiinsä viitaten, että yhtiön toivomaa muutosta ei tule tapahtumaan. Syynä on tallien päinvaistainen tahto.

Blogin tekninen asiantuntija, entinen F1-insinööripomo Mark Gillan arvioi päätöksen olevan kaksiteräinen miekka.

– Tämä oli todella vaikea juttu. Toisaalta voi olla myötätuntoinen Pirelliä kohtaan: uusien sääntöjen puitteissa kukaan ei tiedä, minkälaista aerokehitys tulee olemaan ensi kauden aikana, kommentoi Gillan.

– Verrattuna tähän vuoteen kehitysakeleet tulevat olemaan valtavia, parantaen suorituskykyä ja lisäten merkittävästi rasitusta mutkissa. Pirellin on mahdollistettava se.

– Toisaalta tallien kannalta viimeinen asia, mitä he tarvitsevat kauden 2014 alustansa kanssa on viimeisen minuutin muutos. Se merkitsin suuren työn hukkaan menoa tietyillä osa-alueilla ja suunnittelun aloittamista uudestaan.