Belgian GP:ssä kolmanneksi sijoittunut ja samalla sarjakolmoseksi noussut Mercedeksen Lewis Hamilton aikoo taistella mestaruudesta kauden loppuun asti.

Red Bullin Sebastian Vettel otti ylivoimaisen voiton sunnuntain kisassa ja Hamilton myönsi, että hänellä ei ollut vastausta saksalaisen vauhtiin. Saman ei kuitenkaan tarvitse jatkua tulevissa kisoissa.

– On vaikeaa kun hän joskus vetää eroa sellaista tahtia. Hänellä on ollut ilmiömäinen auto pitkän, pitkän aikaa ja se on ilmiömäinen yhäkin. Hän puolestaan hoitaa hommansa, joten paketti on täydellinen, Hamilton kehui lähes puoli minuuttia aiemmin maaliin ajanutta Vetteliä BBC Sportille.

– Mutta me olemme ajaneet joitain erittäin vahvoja kisoja ja olemme kilpailleet hänen kanssaan ja sijoittuneet hänen edelleen menneisyydessä, joten ei ole syytä, miksi me emme voisi onnistua siinä tulevissakin kisoissa.

Hamilton kuitenkin myönsi, että kun kautta on jäljellä kahdeksan kisaa ja eroa sarjakärkeen jo 58 pistettä – yli kahden voiton verran – ei hänellä ole enää juuri mahdollisuuksia menettää asemiaan suhteessa saksalaiseen.

– Me lähestymme sitä pistettä, että meidän on sijoituttava hänen edelleen joka kerta kuroaksemme eron kiinni.