Kimi Räikkösen ja Romain Grosjeanin edustaman Lotuksen tallipäällikkö Eric Boullier myöntää tallin rahoituksen olevan ratkaiseva haaste sen taistelussa neljää suurta tallia vastaan.

Ranskalainen sanoo, että huhujen mukaan raskaissa veloissa olevan Lotuksen resurssien on noustava vielä askel ylemmäksi, jotta taistelu mestaruuksista on realistista.

– Tässä tallissa on paljon pyrkimystä kilpailla korkeimmalla tasolla. Kun saavuttaa ensimmäisen askeleen, on laadittava uusi strategia, Boullier sanoi Reutersin mukaan.

– Se on vähän sama kuin pelaaminen Valioliigassa, taistellaan voitoista ja sanotaan nyt vaikka paikasta kärkikolmikossa mestaruussarjassa. Mutta jos haluaa olla tasaisesti menestyksekäs kuten Man Utd, sijoitukset ja sitoumukset on saatava uudelle tasolle. Sitä me tällä hetkellä haemme.

Lotus tiedotti kesällä, että Infinity-niminen konsortio oli ostanut noin kolmasosan tallista. Sijoittajat itse kommentoivat pyrkivänsä tekemään tallista mestarin lyhyessä ajassa.

Pian kävi ilmi, että sopimusta osakemyynneistä ei oltu vielä tosiasiassa allekirjoitettu, eikä uusien sijoittajien tukea näin ollen myöskään saatu. Boullier vakuuttaa asian kuitenkin etenevän.

– Me työskentelemme yhä sen parissa, mutta olemme ratkaisseet pääosan ongelmista, joten uskoisin, että sopimus saadaan kokonaan valmiiksi ennen Monzaa, tallipomo ennakoi.