Kolminkertainen F1-mestari Jackie Stewart pitää Intian GP:n tiputtamista kauden 2014 kisakalenterista vuoden ajaksi vahingollisena lajin kehitykselle maassa.

Sarjan kaupallinen johtaja Bernie Ecclestone kertoi Unkarin GP:n yhteydessä päässeensä sopuun kisan järjestäjien kanssa tapahtuman tiputtamisesta kalenterista vuodeksi, jotta kisalle saataisiin aikainen päivämäärä kalenterissa.

Promootioyhtiö ei kykene järjestämään tapahtumaa kahteen kertaan vain noin puolen vuoden sisällä ja näin vuoden 2014 kisa päätettiin peruttaa.

Tänä vuonna vasta kolmatta kertaa järjestettävän kisan peruutuminen ei ole hyväksi sille, Stewart pelkää, erityisesti kun kisaan on liittynyt vuodesta toiseen byrokratiahaasteita.

– Se ei ole hyvä viesti Intian GP:ltä moottoriurheilun maailmalle, eikä hyväksi Intian imagolle, mikäli siitä nousee kysymyksiä, Stewart sanoi intialaiselle uutistoimisto IANS:lle.

Kisa debytoi vuonna 2011, jolloin katsojia oli lähes 100 000. Vuonna 2012 lukumäärä tippui yli 30 000 katsojalla lippujen hinnan alennuksista huolimatta.

Mikäli kauden 2014 kisa jää todella väliin, tämän vuoden lokakuun jälkeen edessä olisi puolentoista vuoden tauko ennen seuraavaa Intian GP:tä.

– Tulee kulumaan aikaa, ennen kuin moottoriurheilukulttuuria ymmärretään täysin Intiassa, skotti totesi.

– Tämä vuosi on ratkaiseva ja jos vuoden 2015 kisaa promotoidaan oikein, ei ole syytä, miksi se ei voisi vetää jälleen suuria yleisöjä.