F1-sarjan kaupallinen johtaja Bernie Ecclestone on lytännyt spekulaatiot Michelinin paluusta formula ykkösiin rengastoimittajana.

Belgian GP-viikonlopun aikana yhtiö ilmaisi valmiutensa F1-paluuseen jo ensi kaudella, mikä toteutuessaan saattaisi tarkoittaa Pirellin lähtöä sarjasta.

– Formula ykkösten hallintoyhtiöllä ja Pirellillä on sopimus, Ecclestone totesi lyhyesti Fox Sportsille kysyttäessä Michelin paluumahdollisuuksista.

Pirelli itse on toistuvasti sanonut odottavansa allekirjoitusta jatkolleen lähinnä FIA:n suunnalta. Ecclestone ei pidä vihreää valoa FIA:lta olennaisena.

– Me emme varmaankaan tarvitse sellaista. Heillä ei ole mitään tekemistä kaupallisen toiminnan kanssa. FIA:n tehtävänä on sääntöjen laatiminen, F1-pomo sanoi.

Jean [Todt] on FIA:n puheenjohtaja. Jos asiasta äänestetään maailmanneuvostossa, hänellä on yksi ääni. Koska kyseessä ei kuitenkaan ole maailmanneuvoston asia, sillä ei ole erityisesti merkitystä.

Tallit eivät myöskään ole osoittaneet merkkejä halusta vaihtaa Michelinin renkaisiin, Ecclestone lisäsi.

– Yksikään talleista, joiden kanssa olen puhunut, ei ole sanonut niin. Kaikki tallit, joiden kanssa olen puhunut, ovat sanoneet, että he ovat tyytyväisiä Pirelliin.