Lotuksen Kimi Räikkönen sanoo, että tulevassa Unkarin GP:ssä viikonlopun on sujuttava moitteettomasti perjantaista sunnuntain kisan ensimmäiseen mutkaan, mikäli mielii hyville sijoille.

Tähän mennessä 33-vuotias on ehtinyt sijoittua toiseksi kisassa peräti neljästi, joskin yksi voittokin taskussa on kaudelta 2005.

– Minä olen sijoittunut toiseksi Unkarissa liian monta kertaa, joten tiedän, miten tärkeää on johtaa kisaa ensimmäisen mutkan jälkeen. DRS:llä tai ilman ohittaminen ei ole helppoa Unkarissa, Räikkönen sanoi.

– Jotta viikonloppu onnistuu, täytyy ajaa kolme harjoitussessiota hyvin, sitten vahvat aika-ajot ja lopulta saada täydellinen startti kisaan, suomalainen listasi.

Kysyttäessä, että mikä tekee autosta nopean Unkarissa, vastaus ei jättänyt tulkinnan varaa.

– Nopea auto. Rata on hidas ja mutkainen, joten kaksi asiaa ovat hyvin tärkeitä täällä: hyvä mutkaan tulo ja hyvä mekaaninen pito. Jos ne löytyvät, auto on vahva kisassa.

Mitä tulee mahdollisuuksiin voittaa Unkarin GP – jossa hän viimekin vuonna oli voittovauhdissa, mutta ei onnistunut ohittamaan Lewis Hamiltonin McLarenia – Räikkönen oli varovainen kommenteissaan.

– Ei ole mielekästä spekuloida ennen kuin pääsee sinne. Toivottavasti saamme sen tuloksen, jota haemme.

– Olisi mukava lähteä kesätauolle tämän kisan jälkeen lataamaan akkuja hyvän tuloksen saattelemana, mutta tärkeintä on saada pisteet.