Moninkertainen F1-voittaja David Coulthard arvioi BBC:n tuoreessa kolumnissaan Ferrarin Fernando Alonson saattavan olla vakavasti turhautumassa uraansa Maranellon leivissä.

Espanjalainen on toisena sarjassa, mutta erossa kärkimieheen, Red Bullin Sebastian Vetteliin on ollut kasvutrendi, eikä Red Bullin vauhti osoita hiipumisen merkkejä. Mestaruustaisto näyttää olevan jälleen kääntymässä tappioksi nyt neljättä vuottaan Ferrarilla ajavalle kaksinkertaisella maailmanmestarille.

Saksan GP:ssä Alonso jäi neljänneksi ja kommentoi suorasanaisesti jälkeenpäin odottavansa talliltaan parempaa:

– Meillä on kolme viikkoa aikaa ennen Unkarin kisaa. Heidän on tehtävä jotain ja heidän on tehtävä se heti, Alonso tokaisi BBC:lle sunnuntaina.

– Tuota lähemmäksi nyrkin lyömistä pöytään ei pääse, Coulthard kirjoittaa.

– Alonson mestaruuksista on kulunut pitkän aikaa, eikä se johdu siitä, että hän ei tee mestaruustason suorituksia. Hän tekee niitä koko ajan.

– Jos tämä jatkuu paljon pidempään, on mietittävä, kuinka kauan hän tulee pysymään Ferrarilla. Hän on tänä vuonna 32-vuotias. Hänellä on yhä viitisen vuotta jäljellä aivan kärkitasolla, ehkä enemmän, mutta jos Ferrari ei onnistu pian, hänen on pohdittava tulevaisuuttaan siellä.