F1-ajovalmentaja Rob Wilson arvioi uusimmassa Peter Windsorin isännöimässä The Racer’s Edge -verkkolähetyksessä Kanadan GP:tä. Päähuomion sai kilpailukyvyttömän Williams-auton kolmanteen lähtöruutuun raahannut Valtteri Bottas.

Windsor tiedusteli, että kuinka hyvänä Bottaksen kanssa jo pidempään työskennellyt Wilson tulokasta pitää.

– Minä sijoitan hänet aivan kärkeen. Sebastian [Vettel], Kimi [Räikkönen] – hän on samalla tasolla. Ei kysymystäkään siitä, Wilson vastasi.

– Osa siitä on nopeudessa, osa siitä on aivoissa, eli siis kyvyssä tehdä kymmentä asiaa samaan aikaan ja silti toimia. Valtava osa siitä on syöttöasteessa; hänellä on iskunvaimentimet aivoissa.

Wilson tarkensi tarkoittavansa ”syöttöasteella” sitä, miten kaasua, jarruja ja rattia käytetään ihanteellisesti niin, että auton ajettavuus ei kärsi liian rajuista liikkeistä.

– Et halua täyttä tehoa heti, vaan ajettavuutta. Se on kaasun ja jarrujen käytössä. Valtterilla on lahja siinä. Hän ei ole brutaali.

Wilson jatkoi toteamalla, että Kanadan GP:n aika-ajot sivuttaenkin kuljettajan suoritukset ovat olleet hyviä. Kaikki eivät tosin ole osanneet katsoa tuloslistaa pidemmälle.

– Williams on myöntänyt, että tämä ei ole heidän hienoin autonsa. Mutta selostajat – joiden pitäisi tuntea asia paremmin – sanovat, että me emme ole nähneet oikeastaan mitään. Kyse on ollut puhtaasti siitä, miten auto toimii.

– Kun auto paranee – ja se tulee varmasti paranemaan – ja hän on seitsemäs, kahdeksas, kuudes tai parempi, nämä samat kommentaattorit tulevat sanomaan: ”me tiesimme tämän kaiken aikaa”.