Mercedes-tallin hallituspomo Niki Lauda on paljastanut brittiläiselle Mirror-lehdelle, miten hän sai Lewis Hamiltonin pestattua tallin palvelukseen kolmevuotisella sopimuksella.

Vuonna 2012 McLarenin suurin haaste oli epäluotettavuus, mutta nopeutensa puolesta auto oli sarjan kärkeä. Mercedes sen sijaan taantui pahasti kauden loppua kohden.

– Suurin ongelma minulle neuvotteluissa oli kun Lewis sanoi minulle: ”Niki, miksi minun pitäisi jättää McLaren? Voin voittaa kisoja täällä”. Minä vastasin: ”jos katsot asiaa noin, olet oikeassa, sinun ei pidä lähteä”, Lauda muistelee.

Kolminkertainen F1-mestari kertoo ratkaisevaksi tekijäksi muodostuneen tilaisuus nostaa ongelmissa oleva talli menestykseen.

– Mutta sitten eräs asiassa tuli mieleeni. Sanoin: ”jos ajat Mercedeksellä ja olet menestyksekäs Michael Schumacherin jälkeen, voit tulla suuremmaksi legendaksi kuin hän tai minä koskaan olimme”.

– Hän sanoi: ”oletko tosissasi?”. Minä vastasin: ”kyllä, jos et halua ottaa riskejä, pysy Ron Dennisin ja McLarenin kanssa. Kenties näet enemmän menestystä, mutta sen täytyy olla todella tylsää”.

– Näin hänen silmistään, että hän mietti asiaa. Ja lopultakin hän oli vakuuttunut, Lauda kertoi.