Sunnuntai-iltana kello 19 aikaan sattui raju kahden ralliauton nokkakolari Seinäjoella, Ämmälänkylässä Kalliosalontiellä, kertoo Etelä-Pohjanmaan poliisilaitos.

Reilun kilometrin mittainen tieosuus oli toisesta päästä suljettuna puomilla. Harjoituksen aikana tieosuuksien molemmissa päissä oli lisäksi henkilö estämässä sivullisten tielle pääsyn.

Jostain syystä kuljettajien ja paikalla olleen henkilöstön välillä oli tieto jäänyt välittymättä siitä, että tieosuuden molemmista päistä lähti samaan aikaan autot liikkeelle kovalla nopeudella.

Tieosuudella on mäennyppylä, jolla ralliautot olivat osuneet rajusti suoraan nokikkain yhteen. Autot jäivät tielle törmäyspaikalle. Nopeutta arvellaan molemmilla autoilla olleen noin 150 km/h. Mäennyppylä on sen verran korkea, että se estää näkyvyyden molemmista suunnista ajosuuntaan.

Toisessa autoista oli matkustajana 27-vuotias isokyröläismies, joka menehtyi välittömästi onnettomuudessa. Autoa kuljettanut 25-vuotias isokyröläismies sekä toisen auton kuljettaja, lapualainen 26-vuotias mies loukkaantuivat vakavasti. Heidän tilansa on maanantaiaamun tiedon mukaan vakaa.

Molemmat kuljettajat ovat kokeneita kilpa-autoilijoita ja ajoneuvot olivat asianmukaisin turvavarustein varustettuja. Kaikilla autoissa olijoilla oli suojakypärä ja he olivat turvavöissä.