Entinen F1-kuljettaja Anthony Davidson arvioi Sky Sportsin haastattelussa Monacon GP:n asetelmia torstain harjoitusten perusteella.

Mercedes-kuljettaja Nico Rosberg oli aikavertailun kärjessä molemmissa sessioissa ja tallikaveri Lewis Hamilton iltapäivällä toinen. Davidson pitää Mercedes-eturiviä selviönä.

– Mercedes näyttää vaivattomalta. Vaikuttaa siltä, että heillä on sekä paalu että toinen ruutu jo hanskassa elleivät muut tallit löydä vastausta.

– Näyttää siltä, että se on lähes itsestäänselvyys. Sen pitäisi tarjota jännittävä kisa, koska nämä kaksi autoa kärsivät rengaskulumasta hiukan enemmän kuin kaikki muut heidän takanaan.

Monacon lähes olemattomista ohitusmahdollisuuksista huolimatta Lotuksen hellyys renkaille voi tarjota tilaisuuden pysähtyä vain kerran melko aikaisin ja tarjota näin strategisen edun verrattuna kilpailijoihin.

– Eturivin lauantaina ottaa siis Mercedes Nico edellä. Kisan suhteen otan riskin ja kokeilen Kimi Räikköstä voittajaksi – se olisi makeeta, englantilainen sanoo.