Muun muassa lukijakysymyksiin vastaillut BBC:n F1-toimittaja Lee McKenzie on päässyt kertomaan suhteestaan suomalaiskuljettajiin brittiläisen Motor Sport Magazinen huhtikuun podcast-keskustelussa.

Televisiolähetyksissä työskentelevä skotti kertoi, että Williamsilla tulokkaana tällä kaudella aloittanut Valtteri Bottas on hänelle tutuin.

– Bottas oli naapurini pitkään ja minusta hän on kiehtova persoonallisuus. Hänen omistautumisensa lajiin on erinomainen, mutta myös aika huvittavaa.

– Ennen Japanin kisaa, jossa hän viime vuonna ajoi yhdet vapaat harjoitukset, hän asetti herätyskellonsa Japanin aikaan jotain kahdeksan-kymmenen päivää ennen matkustamista sinne. Hän siis juoksenteli Oxfordshiren maaseudulla säkkipimeässä. Mutta hän on myös superhyvässä kunnossa, McKenzie nauroi.

Toimittaja jatkoi lisäten, että hänen suomalaiset ystävänsä formula ykkösissä eivät rajoitu vain ratin taakse.

– Paddockilla on nykyisin niin paljon suomalaisia. Suomalaisia kuntovalmentajia taitaa olla kuusi tai seitsemän: Lewisin [Hamilton] treenari on suomalainen, Sebastianin [Vettelin] treenari on suomalainen. Pidän suomalaisista ystävistäni.

Räikkösen haastattelu kovaa työtä

Kysyttäessä, että kuka F1-kuljettajista on vaikein haastatella, vastaus tuli ykskantaan.

– Minusta Kimi [Räikkönen]. Silloinkin kun hän voittaa, haastattelu ei ole erityisen helppoa, koska hän ei välttämättä haasta sinua, mutta hän ei myöskään anna sellaista vastausta, jota odotat.

– Eikä se ole huono asia; minä en odota ihmisten olevan samaa mieltä kanssani, mutta hän on varmaankin kaikkein vaikein. Hänen kanssaan jutteleminen on kovaa työtä.