Lamborghini Veneno on tuotantomäärältä yhtiön yksi rajoitetuimmista auto. Venenoa on valmistettu ainoastaan kolme kappaletta ja jokaisesta maksettiin noin €3 miljoonaa euroa plus verot.

AutoCar-lehden haastattelema Lamborghinin toimitusjohtaja Stephan Winkelmann kertoo, että hän ei mielellään valmista autoja, jotka eivät lopulta näe päivänvaloa markkinoilla.

– Kun aloitin tässä yhtiössä, me hukkasimme rahaa konseptiautoihin, enkä pitänyt siitä, että ne päätyivät museoihin. Halusin siis kehittää ”konseptiautoja”, jotka olivat suunniteltu täysin valmiiksi ja myytäviksi ja jotka voisivat tulla oikeaksi osaksi brändin historiaa.

Tällaisten autojen ostajiksi Winkelmann nimeää seuraavanlaisia ihmisiä:

– Autojen keräilijät, Lamborghini-fanit ja jopa sijoittajat, jotka uskovat, että nämä autot voisivat olla tulevaisuudessa paljon arvokkaampia.

Mikäli haluaa mukaan huutokauppaan sellaisesta autosta kuin Veneno, pitää tuntea sopivia ihmisiä. Yhtiö nimittäin ottaa itse yhteyttä listallaan oleviin potentiaalisiin ostajiin – kaupat tehdään ennen kuin autosta on ylipäätään olemassa edes julkista tietoa.

– Meidän tai kauppiaidemme on tunnettava sinut. Jos olet listalla, sinua harkitaan. Meillä on nimiä, ja jokainen heistä on tervetullut ostaja, jokaista harkitaan, Lambo-pomo ohjeistaa.