Kiinassa hyvin menestyvän Buickin brändi saattaa kärsiä vakavia vahinkoja paikallisen jälleenmyyjän harvinaisen huonoa makua osoittaneen mainosstuntin vuoksi, kertoo brandchannel.com.

Aiemmin tällä viikolla Kiinaa ravisteli uutinen autoon jätetyn vauvan kuolemasta. Auto vauvoineen varastettiin ja rikoksen tekijä ilmoittautui myöhemmin poliisille ja myönsi ensin kuristaneensa ja haudanneensa vauvan sitten lumeen.

Ennen kuin vauvan kuolema oli varmistunut, autoliike oli ilmeisesti halunnut käyttää uutiskohua hyväkseen autojensa ominaisuuksien esittelyssä ja julkaisi Weibo-palvelussa seuraavan viestin:

– Muutama ajatus varastetun auton tapauksesta: kun on ostamassa autoa, on täysin OK valita korkeampaa teknologiaa. Tianhe Buickeissa on järjestelmä, joka mahdollistaa varastetun auton lukitsemisen milloin tahansa ja missä tahansa. Rauhallinen sydän ja mieli – miksipä et ostaisi turvallista Buickia.

Viestissä, joka sittemmin on poistettu, oli mukana kaksi kuvaa Buickeista, joiden välissä oli kuva arviolta muutaman kuukauden ikäisestä lapsesta.

Temppu sai palvelun käyttäjät raivon valtaan, joskin autoliike sai kyllä julkisuutta. Weibolla on 600 miljoonaa käyttäjää ja autoliikkeen nimestä tuli nopeasti palvelun suosituin hakusana.

Liike on sittemmin esittänyt julkisen anteeksipyynnön tempustaan:

– Syvä anteeksipyyntömme. Tianhe Buick kirjoitti asiattoman viestin maaliskuun viides päivä Weibo-tililleen. Me pyydämme hyvin syvästi anteeksi uhrin perheeltä ja muilta ihmisiltä henkisestä vahingosta ja loukkauksesta.