Williamsin johdosta yllättäen alkavaksi kaudeksi Mercedeksen urheilupomoksi siirtynyt Toto Wolff myöntää liikkeensä olevan uhkapeliä.

Itävaltalainen on sijoittanut rahaa Mercedes-talliin ja näin ollen riski on kahdellakin eri tasolla; työpaikan vaihdolla voi olla myönteisiä tai kielteisiä vaikutuksia sekä hänen uraansa että omaisuuteensa.

– He (Mercedes) tietävät sen, että minun pääni on tässä panttina sekä sen, että mahdollisuutta epäonnistumiselle ei ole, Wolff sanoi F1-sarjan kotisivulla.

– Paitsi että olen ottanut henkilökohtaisen riskin lähtiessäni Williamsilta, jossa työskentelystä nautin, asiaan liittyy myös taloudellisia seikkoja. Luottamusta on valtava määrä molemmin puolin ja olen erittäin tyytyväinen, että liityin.

Talliin hiljattain niin ikään siirtynyt Niki Lauda ei Wolffin mukaan ota juurikaan osaa sen päivittäiseen johtamiseen. Omaa rooliaan Wolff kuitenkin kuvaili seuraavasti:

– Olen jäsenenä johtokunnassa. Minun vastuualueeni on enemmänkin kaupallisella puolella, mutta tietenkin jotain päällekkäisyyksiä kisatoiminnan ja Rossin (Brawn) kanssa on.

– Ross on tallipäällikkö ja johtaa kilpatiimiä. Nick Fry on yhä toimitusjohtaja ja koska minun roolini on kahtalainen – toisaalta edustan Mercedes-Benziä urheilujohtaja ja toisaalta olen osakas tallissa – kuulun ylimpään johtoon.