Williams-talli julkisti tiistaina FW35-kilpurinsa, jolla se lähtee haastamaan suurempia talleja F1-sarjassa kaudella 2013. Talli sanoo olevansa sen suhteen vakuuttunut, että auto on ainakin absoluuttisesti edeltäjäänsä parempi.

– Ottaen huomioon sääntöjen vakauden, olen tyytyväinen tämän auton osalta saavuttamiimme asioihin. Se on parempi ja luotettavampi F1-auto kuin FW34 ja jokainen projektissa osallisena ollut ihminen voi tuntea ylpeyttä työtään, sanoi tallin tekniikkapomo Mike Coughlan.

Talli kertoo 80% autosta olevan uutta. Lukuun sisältyy muun muassa uusi vaihdelaatikko, takajousitus, jäähdyttimet, pohja, pakoputket, kori sekä nokka. Auto on myös edeltäjäänsä kevyempi.

– Coanda-effekti tulee olemaan iso juttu meille, Coughlan sanoi arvioiden suurinta jatkokehityspotentiaalia autossa.

– Sääntöjä ei ole tältä osin tarkennettu, joten tulemme työskentelemään tiiviisti Renaultin (moottorivalmistaja) kanssa maksimoidaksemme siitä saatavissa olevat hyödyt.

– DRS:n käyttö on rajoitetumpaa tänä vuonna, joten tulemme vähentämään siihen kohdistettuja resursseja ja keskitymme toisiin osa-alueisiin.

Kisakuskina tänä vuonna aloittava Valtteri Bottas ei peitellyt odotuksiaan alkavalle kaudelle.

– Me tiedämme, että olemme parantaneet autoa viime kaudesta, mutta odotan innokkaasti sen näkemistä, että minkä vertainen se on radalla, Bottas sanoi.

– Meillä on kiireinen testiohjelma edessä, mutta olen innoissani. Melbournen lähtövalojen sammuminen on hetki, jota varten olen valmistautunut koko urani ajan.