Caterham on kommentoinut avoimesti suhdettaan entiseen kuljettajaansa Heikki Kovalaiseen.

Sky Sports -televisiokanavan haastattelema tallipäällikkö Cyril Abiteboul myöntää, että talli ”tuotti pettymyksen” Kovalaiselle suunnittelemillaan autoilla, joilla nousu keskikastiin ei ollut mahdollista.

– Jospa ollaan rehellisiä: minusta me tuotimme pettymyksen kuljettajillemme. Me lähes petimme heidät sikäli, että me emme tarjonneet heille sitä, mitä me lupasimme, Abiteboul sanoo suoraan.

Tallipäällikkö myöntää, että tallin ja kuljettajan suhde kärsi kilpailukyvyn kehittymättömyydestä kaudesta toiseen. Luottamuksen puute ei kuitenkaan rajoittunut ainoastaan toiseen osapuoleen.

– Niin voi tehdä kerran tai kahdesti Heikin suhteen, enkä sano, että teimme niin kolmea vuotta, mutta tämä suhde on jatkunut kolmen vuoden ajan ja tällaiset asiat vahingoittavat suhteita.

– Jossain vaiheessa viime kauden lopussa ei ehkä ollut sellaista uskoa, luottamusta ja kunnioitusta – rehellisyyden nimissä molemmin puolin – että voisi luottaa sekä kuljettajan että tallin jatkuvaan kehitykseen.

– Tietenkään hän ei ollut tyytyväinen kehitykseen. Ei kukaan ollut. Osakkeenomistajat eivät ole tyytyväisiä kehitykseen. On siis kyse sen varmistamisesta, että pärjäämme paremmin.