Yhdysvaltain ja Kanadan kiihdytysautosarja NHRA:n Top Fuel -luokan hallitseva mestari Antron Brown koki kammottavan onnettomuuden kauden avauskilpailussa Pomonassa sunnuntaina.

Brownin auton moottori räjähti kesken kiihdytyksen, minkä jälkeen se törmäsi ratavalliin. Kuin ihmeen kaupalla kuljettaja selvisi tapahtumista ilman suurempia naarmuja.

– Oloni on hyvä. Minulla on naarmuja jaloissani ja selkäni on kipeä, mutta pääosin oloni hyvä. Paras tunne oli nähdä, kuinka nopeasti pelastushenkilöstö tuli autolleni kun se pysähtyi, Brown kommentoi sarjan kotisivulla.

Auton tarkkaa nopeutta onnettomuushetkellä ei ole vahvistettu, mutta suuntaa antavaa lienee se, että kisan voittaneen Shawn Langdonin mitattu nopeus oli noin 520 kilometriä tunnissa. ESPN kertoo Brownin vauhdin olleen ”yli 300 mailia tunnissa”, mikä vastaa noin 500 kilometrin tuntivauhtia.

Katso video tapahtuneesta ylhäältä.