McLaren julkisti tänään uuden autonsa, joka on seuraaja yhdelle viime kauden nopeimmista F1-sarjassa.

Nyt tallin johtokuljettajana aloittava Jenson Button uskoo, että uusi MP4-28 on tallin paras kilpa-auto koskaan.

– Tämän vuoden auto on paras, jonka olemme koskaan rakentaneet; tiedän, etteivät insinöörit ole jättäneet ensimmäistäkään kiveä kääntämättä puristaessaan jokaisen gramman suorituskykyä irti jokaiselta osa-alueelta, Button kertoi tallin kotisivulla.

– En malta odottaa ratin taakse pääsemistä ja yritystä jatkaa sitä uskomatonta perintöä, joka asuu jokaisen McLarenilla työskentelevän miehen ja naisen sisällä.

Lewis Hamiltonin korvaajana tallissa aloittava nuori meksikolainen, Sergio Perez, kertoi olevansa ”uskomattoman ylpeä” paikastaan McLarenin kilpakuljettajana. 23-vuotias kertoo ymmärtävänsä haasteen menestyä olevan suuri, mutta olevansa myös valmis siihen.

– Olen täysin tietoinen jyrkästä rinteestä edessäni. Viimeiset pari viikkoa ovat jo olleet intensiivisiä: tottuminen uuteen tiimiin, insinööreihini ja mekaanikkoihini tutustuminen, uusien työtapojen opettelu sekä tietenkin kaiken oppiminen uudesta autosta. Tämä on tehtävä vain kuuden ratatestausviikon aikana. Se on suuri haaste.

– Mutta olen valmiimpi kuin koskaan uuden kauden alussa. Tunnen itseni äärimmäisen hyväkuntoiseksi, keskittyneeksi ja virkistyneeksi. Paljon on yhä tehtävää, mutta tavoitteeni on tuntea oloni varmaksi, mukavaksi ja valmiiksi kisata kun saavun Australiaan muutaman viikon päästä.