F1-sarjan entinen johtava lääkäri Gary Hartstein, joka viime aikoina on lähinnä ollut esillä mediassa twitter-kommenttiensa ansiosta, kertoo Ben Sweeneyn F1-blogin haastattelussa, että F1-lääkärinä joutuu ajoittain hoitamaan syystä tai toisesta epätavallisia lääketieteellisiä ongelmia.

– Oli yksi kuljettaja – jääköön luonnollisestikin nimettömäksi – joka valitti hiustenlähdöstä ja mietti, että mitä lääkehoidollisia vaihtoehtoja olisi tarjolla siihen. Se oli varmaankin oudoin pyyntö, joka minulle on esitetty, Hartstein kertoo.

Toinen amerikkalaistohtorin mainitsema tapaus oli jo huomattavasti tuskallisempi potilaalle.

– Yksi ennakoimaton vamma, joka oli epätavallinen siksi, että se oli niin ennakoimaton, oli yhden kisan jälkeen, jolloin kuljettaja tuli luokseni ja sanoi, että hänellä on kipua takapuolessaan, lääkäri jatkoi.

– Minä siis vein hänet FIA-rekkaan tarkastaakseni hänet ja kyseisellä jätkällä oli valtava toisen asteen palovamma puolikkaassa hänen takamuksestaan – se oli massiivinen palovamma.

Vaikkakaan Hartstein ei paljasta kuljettajan sijoitusta kisassa, vaikuttavaksi tapauksen teki se, että palovamma kehittyi hiljalleen hänen ajaessaan.

– Tämä jätkä oli ajanut puolet kisasta tämän valtavan palovamman kanssa, istuen sen päällä ja kuten tiedät, palovammat ovat kivuliaita, joten olin aivan ällistynyt, että se jätkä saattoi ajaa niin.

– Kävi ilmi, että yksi auton mustista laatikoista oli suoraan hänen istuimensa alla ja kuumeni valtavasti, eikä siinä ollut kunnollista jäähdytystä. Se poltti poroksi tätä kaveria läpi kisan. Minä en kyennyt uskomaan tämän kuljettajan rauhallisuutta kisassa.